Monday, November 3, 2008

SPAGHETTI CABONARA ver. 2.0

Nampak nye topik kali ni ada versi kedua la pulak..
Bukan pe, ada permintaan resepi =)


Spaghetti Cabonara (2orang makan)
Bahan :
4 ulas Bawang Putih
3 sudu besar Minyak Zaitun
2 cawan Susu Segar
1 sebiji Telur Kuning
Hirisan Cendawan Butang
Keju
Spageti

Cara :
1) Panaskan kuali dan masukkan minyak zaitun
2) Campakkan bawang putih(dihiris dan dicincang) dan masak sehingga naik bau
3) Masukkan susu segar dan diikuti dengan hirisan cendawan butang. Biarkan selama 3minit
4) Kemudian gaulkan spageti yang berkeadaan "al dente"
5) Akhir sekali masukkan parutan keju serta kuning telur dan perlu dikacau dengan kuat agar spageti tadi tidak melekat

Hiasan :
Hiaskan spageti di atas pinggan yang cantik dengan hirisan tomato dan daun sup/ketumbar (apa² je la yg korang rasa nk hias ek)


No comments: